CAT | ESP | ENG | FRA
Facebook Twitter Youtube Pinterest Youtube Linkedin Foursquare

Exposició Virtual

Miguell Rasero


Monólogo interior
Inici 30/05/2019
Exposició celebrada del 14 d'abril al 25 de juny de 2011 a la Fundació Vila Casas

 

MIGUEL RASERO / Glòria Bosch

 

Cada dia ens hem d’enfrontar a un nou repte amb il·lusió amb l’energia de la vida, com si et sentissis a la corda fluixa, des de la solitud, “però l’àngel es fa anunciar: queda’t sol per rebre’l. L’àngel, per a nosaltres, és la nit caiguda sobre la pista, que la teva solitud, paradoxalment, estigui a plena llum, i la foscor està composta per mil ulls que et jutgen, et temen i esperen la teva caiguda sobre la pista, que la teva solitud, paradoxalment, estigui a plena llum, i la foscor està composta per mil ulls que et jutgen, et temen i esperen la teva caiguda...”[1]

 

Caminar sobre el buit... La vida camina sobre el buit, un forat...


llegir tot

QUADRES DE L’EXPOSICIÓ: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Homenaje a Genet
1999
Pintura
Tècnica mixta sobre fusta

El monòleg interior de Rasero avança per un fil tibat, on es camina sobre el buit, la fragilitat i la incertesa d'una corda fluixa. Sentir-se exclòs d'un món del què creus que no pertanys i alhora viure la vida bategant amb tota la força. Convertir-se en un funàmbul caminant sobre la corda que uneix passat i futur, tot fent equilibris per no caure al buit mentre sents tota la vida bategant a la cara. Una metàfora constant sobre l'equilibri inestable de caure al buit tot homenatjant a Jean Genet en la seva obra El objeto invisible. El funámbulo.
Jucio final
2000
Pintura
Tècnica mixta sobre fusta

A Juicio Final, Rasero torna a remetre a la fragilitat i la incertesa de l'existència humana. Una obra de grans dimensions amb una sèrie de fustes amuntegades en dos grups que mantenen un precari equilibri, sempre fent referència a aquesta fragilitat de la vida. Al bell mig de la peça trobem un punt d’equilibri que pot donar peu a un punt i a part. Aquí és quan ens preguntem, si la pintura sorgeix d’un monòleg interior o solament és una via per incitar al diàleg? Només nosaltres tenim la clau.
Sin título
2002
Dibuix
dibuix a llapis sobre paper

Atret per explorar altres tècniques de creació, Rasero mira enrere per centrar-se en la senzillesa del traç, d’aquells dibuixos que adornaven les ceràmiques gregues o els frescos envellits de les pintures de Pompeia. Un traç senzill però amb un disseny sofisticat, com les representacions gràfiques dels primers estudis neuronals. Rasero es considera un artista a qui li agrada, com bé diu ell, canviar de vestit segons la cançó que toqui. La lleugeresa amaga una contraposició entre el corpori i l’eteri, la ingravidesa de l’espai i la gravetat.
Tríptico
2006
Escultura
Tècnica mixta sobre fusta

Amb certes referències a artistes contemporanis, Rasero juga amb l'expressionisme abstracte i els camps de colors bàsics. Aquesta forta energia feia ressuscitar la pintura que alguns estaven matant, era una forma de posar rauxa al seny, de trencar costums enquistats. Ara hi havia un nou paradigma, un horitzó infinit esperant a què algú cavalques sobre ell, una creació sense restriccions i gaudir del procés. Per què de vegades, el monòleg interior també va d'això, de deixar-se anar i explorar altres vies de creació. El funámbol de Rasero a vegades se submergeix en estructures com les que veiem aquí, habitacions plenes de color.
Barraca
2003
Escultura
Tècnica mixta sobre fusta

Molts cops s'ha de mirar endins i enfora per transformar el procés de creació per cercar una posició on situar-se. Sortir d'aquesta ceguesa interior és quelcom dolorós i molts es queden atrapats en el conflicte psíquic de què cal ser tot el que hi ha dins nostre, sense saber si hi ha res. Per sortir-se'n cal mirar enfora, per això, Rasero tria la natura morta, De Vegetabilibus, les fustes i el constructivisme. Trobar elements de la natura que puguin formar part de l'obra, com el cas de la sèrie de Barraca on materials simples encaixen a la perfecció.
Crucifixión
2004
Pintura
Tècnica mixta sobre fusta

L'obra Crucifixión ens torna a portar a un univers d'una atmosfera fràgil i solitària, a una metàfora de l'existència, la vida i la mort. Sentir-se sol davant l’horitzó, no tenir davant a cap Déu que et pugui guiar o trobar-se en una corda fluixa on el més mínim error fos castigat. Navegar entre els pecats capitals de forma rebel, per alimentar la font d’imaginació que es transformaria en matèria d’art i on l’univers es convertiria en una salvació per redimir les culpes.
El sueño del arquitecto
1998
Pintura
Tècnica mixta sobre fusta

En l'obra El sueño del arquitecto, s’aprecia un personatge fent tota mena d'equilibris per no traspassar el llindar que ens separa de l'abisme, esdevé un treball que, de manera inconscient, ha acompanyat els artistes en els darrers temps. Un constant viatge d’anar i tornada. Aquesta obra pren una especial rellevància, des de la deconstrucció del procés creatiu de Rasero, on es fan paleses les inquietuds anteriors, l'obra descobreix i anticipa el que serà el seu futur treball d'investigació entorn l'estudi de l'espai.
Tríptico
2006
Escultura
Tècnica mixta sobre fusta

L’estiu irromp sobtadament amb colors vius i regna una absoluta calma, res es belluga, res es mou. L’estiu és el nostre jardí de les delícies, on el temps és lent, monòton i sovint et fa sentir ancorat enmig d’un oceà càlid i silenciós. I de cop, l’estiu s’acaba. Les estacions tornen a repetir-se, la natura continua retinguda en el seu cercle del retorn etern. Aquesta és la sensació que es podria mostrar en la sèrie De Vegetabilibus.
Sin título
1996
Pintura
aquarela sobre cartró

Caminar sobre el buit, sobre un forat que s'omple de temps, d'espai, d'inquietuds o de desig, però sempre respirant sobre la fragilitat d'una corda fluixa. Cada dia ens hem d'enfrontar a nous reptes amb l'energia plena i viva. Aquest cop, no caminem sobre la corda, sinó que l'agafem amb força i agafem embranzida per burlar-se d'aquesta fragilitat que tant ens espanta, sense sentir por de la incertesa que tant els pertorba.
Funámbulo
1996
Pintura
aquarela sobre cartró

Sin título
1975
Dibuix
dibuix a llapis sobre paper

El grito
1999
Pintura
Tècnica mixta sobre fusta

Homenaje a GAudí 2
2002
Dibuix
dibuix a llapis sobre paper

Red
2003- 2004
Pintura
Tècnica mixta sobre fusta

Sin título
2003
Pintura
Tècnica mixta sobre fusta

Sin título
2004
Pintura
Tècnica mixta sobre paper

Tempus fugit
1998
Escultura
ceràmica

Barracas
2003
Escultura
Tècnica mixta sobre fusta

Sin título
2008
Pintura
Tècnica mixta i matèria sobre tela

Tríptico
2007
Pintura
Tècnica mixta sobre fusta

BARCELONA
ESPAIS VOLART
Exhibicions temporals Art Contemporani

Espai Volart Telèfon E-mail Localització
BARCELONA
MUSEU CAN FRAMIS
Museu de Pintura contemporània

Can Framis Telèfon E-mail Localització
PALAFRUGELL
MUSEU CAN MARIO
Museu d’Escultura Contemporània

Can Mario Telèfon E-mail Localització
TORROELLA DE MONTGRÍ
MUSEU PALAU SOLTERRA
Museu de Fotografia Contemporània

Palau Solterra Telèfon E-mail Localització


Subscriu-te al newsletter © 2019 Fundació Vila Casas   *   Avís legal i política de privacitat   *   Política de cookies   *   Mapa web   *   Anunzia