CAT | ESP | ENG | FRA
Facebook Twitter Youtube Pinterest Youtube Linkedin Foursquare

Exposició Virtual

Mario Pasqualotto Pasqualotto


D-Construction Monet
Inici 09/09/2004
Exposició celebrada del 9 de setembre al 20 de novembre de 2004 a la Fundació Vila Casas

Mario Pasqualotto

Les obres que presenta Mario Pasqualotto (Barcelona, 19539 són molt més que el treball dels darrers dos anys, són el resultat d’apassionades vivències i d’un llarg i complex procés d’experimentació. Totalment posseït per l’art i amb la consciencia que el viure és una constant alteració de l’ésser, Pasqualotto materialitza les preocupacions humanes més profundes en unes obres que uneixen la raó i la sensibilitat, l’austeritat dels nous materials i la poètica dels objectes recuperats, la màgia de l’alquímia i el rigors de la química.

Des de fa molts anys, la fragilitat és el discurs central de l’obra de Mario Pasqualotto. I si des de sempre la...


llegir tot

QUADRES DE L’EXPOSICIÓ: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Lacerti
2002
Escultura
Plom, bronze, text i pedres de marbre sobre de plom

L'obra de Mario Pasqualotto és la pròpia d'un artista multidisciplinari que convida a reflexionar gràcies a la varietat de materials i tècniques que fa servir en les seves creacions. La seva activitat artística recorre diferents branques de les arts, des d'obres pictòriques, performances, joies fins a escultures. Els objectes quotidians i metalls ajuden l'artista a crear una deconstrucció amb té com a objectiu apropar-se a nous significats. En aquesta obra, contemplem l'harmonia de metalls amb materials naturals. Una manera d'ordenar i desordenar, muntar i desmuntar els recursos efímers per invertir la jerarquia del seu discurs, amb l'austeritat dels materials. Materialitzar les preocupacions humanes a través de la poètica d'objectes ja coneguts per tots nosaltres.
Repubblica
2000- 2001
Escultura
Plom cosit, ferro, vidre, estampa litúrgica, plats i cordó de cuir sobre de fusta

La fragilitat sempre ha estat un dels temes centrals en l'obra de Pasqualotto. En els seus últims treballs, l'artista es va inspirar en Si això és un home de Primo Levi, un supervivent d'Auschwitz. En ell fa una intensa reflexió sobre la dignitat de l'home i el sentit de la vida al camp d'extermini. El plat, segons Levi, era un dels tresors en el dia a dia al camp, ja sense ell ho perdies tot. Pasqualotto recupera aquests plats per mostrar el valor que poden arribar a tenir certs objectes que en la nostra quotidianitat no arribem a valorar. Aquesta obra forma part de la sèrie República (1999-2000), on recreava el dolor i el sofriment del genocidi.
Les Ninphèas
2002- 2004
Pintura
Aram damunt fusta, reacció química, resina i metacrilat

Arran de treballar amb planxes de coure i la reacció química amb altres materials químics, Pasqualotto observar les formes verdoses que generava aquesta corrosió. D'una manera inconscient, va descobrir-hi els nenúfars de Monet. En aquesta ocasió, deconstrueix l'estructura creada pel pintor francès per reconstruir un nou plantejament. Desmunta el plantejament jeràrquic d'aquests nenúfars per jugar amb les ombres, els seus colors, els seus significats ... fins arribar a la simbiosi de la seva obra amb la de Monet. Un cop més, l'artista torna a mostrar-nos l'ús de diferents materials per construir un llenguatge visual propi.
Temps de memòria
2003- 2004
Pintura
Vidre, plom, cordes de piano d'acer, llàgrimes de vidre, neó blau i instal·lació elèctrica

Temps de memòria és un clar exemple de les composicions de l'artista. Per a aquesta obra, Pasqualotto juga amb materials tan diversos com el vidre, plom, corda de piano i neons. Aquesta composició ens pot evocar els record que guardem en el nostre cervell van diluint amb el pas del temps, creant aquestes gotes de vidre que van desapareixent a mesura de la nostra memòria va disminuint. Podem pensar també, en llàgrimes de la nostra memòria, com els records més presents van obrint-se pas a aquells més antics que han ocupat un lloc en la nostra memòria. Un llenguatge visual molt potent per representar el pas del temps al llarg de la nostra vida, una construcció de records que anem apilant en la nostra existència.
Pont et Saule
2003- 2004
Pintura
Aram damunt fusta, reacció química, resina

La reacció química amb tot tipus de materials han estat un constant en l'obra de Mario Pasqualotto. Si Monet pintava les seves obres per a descobrir la diferent percepció d'un mateix objecte segons la seva llum i ho feia en sessions ràpides per aprofitar aquesta llum, Pasqualotto fa tot el contrari. La lentitud és una les seves característiques més simbòliques. Els coures són l'aparença d'una aparença, no són pintura, són sensacions pures produïdes per la corrosió del metall, una reacció química que genera formes que suggereixen efectes pictòrics. En Pont et Saule, Mario Pasqualotto juga amb la corrosió dels elements químics per generar el que Monet creava en les seves sessions de pintura ràpida. Un joc de llums i colors que creen una atmosfera única en la seva obra.
D-lenolate/alquímia
2002
Pintura
Aram damunt fusta, reacció química, resina

La vida, la natura, la mort o el pas del temps són alguns dels temes que guien Mario Pasqualotto en el seu procés de recerca, en els quals trobem un feble equilibri entre la duresa i el sensible, el crític i el poètic. Podríem debatre en el que anomenem la màgia de la creació artística, però poc importa si no podem presenciar el material. El poder magnètic que tenen les obres de l'artista ens evoca moltes coses, com aquesta obra. Un cop més, Pasqualotto barreja tot tipus de materials naturals i químics per aconseguir evocar a un mar profund, un mar ple de blaus, ple de foscos magnetismes que no sabem explicar. En aquest cas, la naturalesa del desconegut és el que provoca aquesta reacció química a la superfície de la fusta.
Les Ninphèas II
2002- 2004
Pintura
Aram damunt fusta, reacció química

Una de les obres més impactants és la descomposició en tres plans, d'un quadre dels nenúfars de Monet: planxes de coure acolorides per l'àcid, ens evoquen a aquesta pau que sentia l'artista francès a pintar-los en el seu jardí, que apareix com un petit paradís. Pasqualotto crea una sensació d'aigua amb les fulles d'aquests nenúfars i juga amb els reflexos de les llums que es creen en ell gràcies al metacrilat. Aquest joc, ens porta a preguntar-nos sobre la veritat de l'art, sobre si allò que percebem és el que realment vol l'artista que percebem. El que ens suggeria Monet amb el seu pinzell, ara ens ho vol mostrar Pasqualotto amb la corrosió del metall.
44 Llàgrimes
2004
Escultura
Ferro,neó, llàgrimes de vidre, cordes de piano d'acer i instal·lació elèctrica

Poesia a Fernando Pessoa
2003- 2004
Escultura
Plom, metacrilat, neó blau, plomes i instal·lació elèctrica damunt fusta

Bereshit (la petita porta) o la lapidació de Tàlem
2001- 2002
Instal·lació
Plom cosit amb cordó de cuir, plom, neó, ferro, marbre i instal·lació elèctrica

Le Pont japonais
2002- 2004
Pintura
Aram damunt fusta, reacció química, resina

Les saules et le pont
2003- 2004
Pintura
Aram damunt fusta, reacció química, resina

L'estany
2003- 2004
Pintura
Aram damunt fusta, reacció química, resina

Pluja a l'estany
2003- 2004
Pintura
Aram damunt fusta, reacció química, resina

Paisatge?
2003- 2004
Pintura
Aram damunt fusta, reacció química, resina

Ninphèas
2003- 2004
Pintura
Aram damunt fusta, reacció química, resina i metacrilat

Les Ninphèas III
2002- 2004
Pintura
Aram damunt fusta, reacció química, resina i metacrilat

Les saules et le pont II
2003- 2004
Pintura
Aram damunt fusta, reacció química, resina

Ordo idealis
2002
Escultura
Plom, bronze, text i pedres de marbre sobre de plom





BARCELONA
ESPAIS VOLART
Exhibicions temporals Art Contemporani

Espai Volart Telèfon E-mail Localització
BARCELONA
MUSEU CAN FRAMIS
Museu de Pintura contemporània

Can Framis Telèfon E-mail Localització
PALAFRUGELL
MUSEU CAN MARIO
Museu d’Escultura Contemporània

Can Mario Telèfon E-mail Localització
TORROELLA DE MONTGRÍ
MUSEU PALAU SOLTERRA
Museu de Fotografia Contemporània

Palau Solterra Telèfon E-mail Localització


Subscriu-te al newsletter © 2019 Fundació Vila Casas   *   Avís legal i política de privacitat   *   Política de cookies   *   Mapa web   *   Anunzia