Premi de Pintura 2022


(, - )

Un any més, la Fundació Vila Casas ha convocat l’edició dels premis dedicats, de manera rotativa, a les disciplines de pintura, escultura i fotografia. Enguany és el torn del Premi de Pintura 2022 i el jurat –format per Gisela Chillida, Natàlia Chocarro, Marc Domènech, Conxita Oliver, Antonio Sagnier, Àlex Susanna i Antoni Vila Casas– ha seleccionat 30 obres finalistes que es podran veure en una exposició a Can Framis de Barcelona entre el 5 de juliol i el 18 de setembre.

Els 30 artistes finalistes són: Eladio AguileraAlejandra AtarésRafel G. BianchiSara BonacheJose BonellBernat DaviuGonzalo ElviraMiquel GarciaElena KervinenGala KnörrLola LasurtPere LloberaFrancesca LlopisJustine LotusAriadna MangranéIrma MarcoMaria MercaderMumaNarotzkyJosé Luis PascualJorge R. PomboIgnasi Prat AltimiraFrancesc Ruiz AbadBea SarriasManolo SierraJoan SolerRamon SurinyacGuim Tió ZarralukiJordi Torrent i Clara Vidal.

Durant la inauguració, dilluns 4 de juliol a les 19 h, es llegirà el veredicte del jurat i es lliurarà el premi a l’obra guanyadora.

L’obra guanyadora del Premi de Pintura 2022 és: El col·leccionista absent, III (2022) de Rafel G. Bianchi.